Туреччина ще на рік продовжила перебування військ в Іраку, Сирії, Лівані, Малі та ЦАР

Туреччина ще на рік продовжила перебування військ в Іраку, Сирії, Лівані, Малі та ЦАР

Укрінформ
Великі національні збори ратифікували подання уряду про продовження ще на рік дозволу на проведення транскордонних антитерористичних операцій на півночі Іраку та Сирії, подальшу дислокацію турецьких військових у Малі, ЦАР та Лівані в складі сил ООН.

Про це повідомляє власкор Укрінформ з посиланням на рішення прийняті парламентом за поданнями уряду та підписом президента Туреччини.

Турецьким військовим надано дозвіл проводити транскордонні операції на території північного Іраку та Сирії з 30 жовтня 2020 року до 30 жовтня 2021 року. На той самий термін продовжено перебування турецьких військових у складі Тимчасових силах Організації Об'єднаних Націй у Лівані (UNIFIL), а також у складі місій в Малі (AFISMA) та Центральноафриканській республіці (MINUSCA).

Читайте також: Bloomberg: Туреччина готується випробовувати закуплені в Росії С-400

Рішення щодо продовження перебування військових підрозділів за кордоном та виконання ними завдань підтримали правляча в країні Партія справедливості та розвитку (АК), опозиційні Республіканська народна партія (CHP), Партія націоналістичного руху (MHP) та Партія добра (IP). Народно-демократична партія (HDP) проголосувала проти.

Читайте також: Facebook відмовився виконувати вимогу нового закону про соцмережі в Туреччині - FT

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього року парламент Туреччини ухвалив закон про мандат на відправлення військ до Лівії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-