Єреван готовий до дзеркальних поступок щодо Карабаху - Пашинян

Єреван готовий до дзеркальних поступок щодо Карабаху - Пашинян

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про готовність його країни піти на поступки в конфлікті навколо Нагірного Карабаху, але лише за умови аналогічних кроків з боку Азербайджану.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Конфлікт необхідно розв'язати на основі взаємних поступок… Нагірний Карабах готовий, Вірменія готова до дзеркальних поступок, на які готовий піти Азербайджан», - заявив Пашинян в інтерв'ю AFP.

Як зазначається, він також звинуватив у ескалації конфлікту Туреччину та висловив упевненість, що Росія у разі потреби та загрози безпеці Вірменії захистить його країну.

Тим часом, додає DW з посиланням на міністерство оборони Азербайджану, глава відомства Закір Гасанов 6 жовтня доручив продовжити наступ на лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту.

Читайте також: ЄСПЛ вказав Туреччині на неприпустимість втручання у карабаський конфлікт

27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії у Нагірному Карабаху та звинуватили одне одного в ескалації насильства.

У міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що військові країни розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабаху у відповідь на провокації Вірменії.

Своєю чергою МЗС Вірменії заявило, що «азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення, а також по мирних населених пунктах, зокрема столиці (Нагірного Карабаху - ред.) Степанакерту».

Читайте також: МЗС Франції, США та Росії закликають негайно припинити бойові дії в Карабаху

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув 1988 року. У 1994-му - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан та Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-