Парламент Азербайджану схвалив зміну назви взятого під контроль села у Карабаху

Парламент Азербайджану схвалив зміну назви взятого під контроль села у Карабаху

Укрінформ
Парламенту Азербайджан на засіданні у вівторок, 6 жовтня, схвалив законопроєкт "Про перейменування села Мадагіз на село Суговушан". Воно знаходиться в регіоні Нагірний Карабах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція APA.

"Відповідно до законопроєкту було запропоновано перейменувати село Мадагіз, яке входить до Тертерського району Азербайджану, на Суговушан", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 3 жовтня Азербайджан узяв під свій контроль населений пункт Мадагіз у Нагірному Карабасі.

27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії у Нагірному Карабасі та звинуватили одне одного у ескалації насильства.

Читайте також: Військовий аташе Азербайджану озвучив втрати серед цивільних у Нагірному Карабасі

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що військові країни розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабасі у відповідь на провокації Вірменії.

МЗС Вірменії заявило, що "азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення, а також по мирних населених пунктах, зокрема столиці (Нагірного Карабаху - ред.) Степанакерт".

Читайте також: МЗС Франції, США та Росії закликають негайно припинити бойові дії в Карабаху

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією через Нагірний Карабах розпочався 1988 року. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан та Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-