Навальний виключає варіант, за якого він не повернеться у Росію

Навальний виключає варіант, за якого він не повернеться у Росію

Укрінформ
Російський політик Олексій Навальний у першому після отруєння великому відеоінтерв'ю журналісту Юрію Дудю заявив, що він обов'язково повернеться в Росію, а також знову звинуватив в його отруєнні президента РФ Володимира Путіна.

Інтерв'ю розміщене в Ютуб-каналі «вДудь».

Під час бесіди Навальний з-поміж іншого розповів про плани щодо повернення в Росію. За його словами, він не знає, скільки часу проведе в Німеччині, можливо, це триватиме два місяці. При цьому опозиціонер виключив варіант, за якого він не зможе повернутися в Росію.

Політик вкотре заявив, що до його отруєння причетний президент Росії Володимир Путін: «Моя версія полягає в тому, що це зробили співробітники або ФСБ, або СЗР за вказівкою, звичайно, безумовно, Путіна».

У записі відеоінтерв'ю також брала участь дружина опозиціонера Юлія Навальна.

Як повідомлялося, російському опозиціонеру стало зле під час польоту з Томська в Москву 20 серпня, його екстрено госпіталізували до лікарні Омська. За два дні його перевезли до Берліна.

Читайте також: Навальний подає в суд на Пєскова через заяву про ЦРУ

Німецькі фахівці встановили факт отруєння опозиціонера нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», що згодом підтвердили лабораторії Франції і Швеції. Наразі матеріали знаходяться в Організації із заборони хімічної зброї.

Читайте також: ЄС запровадить санкції проти РФ у разі підтвердження отруєння Навального «Новічком» - Маас

Західні лідери вважають, що до отруєння причетні російські спецслужби. Російська сторона все відкидає.

Читайте також: Шредер назвав «спекуляцією» заяви про відповідальність РФ за отруєння Навального

Самого Навального виписали з клініки «Шаріте» після 32 днів лікування. Там його відвідала канцлер ФРН Ангела Меркель. Опозиціонер планує залишатися в Німеччині на час реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-