Меркель зустріччю з Тихановською хоче засвідчити підтримку білорусам - Берлін

Меркель зустріччю з Тихановською хоче засвідчити підтримку білорусам - Берлін

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель своєю зустріччю зі Світланою Тихановською хоче засвідчити свою підтримку білорусам.

Про це сказав офіційний представник федерального уряду Штеффер Зайберт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами речника, глава німецького уряду прийме Тихановську як «провідну та ключову фігуру білоруської опозиції і всіх, хто на вулицях виступає проти фальсифікації виборів і насильства».

Зайберт не став коментувати, які питання планується порушити на цій зустрічі, що відбудеться 6 жовтня у Берліні, але додав, що Меркель радіє майбутній зустрічі.

Читайте також: Меркель зустрінеться з Тихановською

Речник уряду зазначив, що влада ФРН має тверде переконання, що серпневі вибори у Білорусі не були проведені у відповідності до демократичних стандартів. У Німеччині також надзвичайно вражені мирними протестами за участю сотень тисяч білорусів і особливо роллю жінок, сказав речник.

При цьому він висловив переконання, що приховати правду про репресії в республіці не вдасться - навіть попри намагання Олександра Лукашенка за допомогою відкликання акредитацій журналістів замовчати критичні повідомлення.

Читайте також: Протести у Білорусі: ЗМІ нарахували вже щонайменше 13,5 тисячі затримань

Зазначається, що з Тихановською у Берліні в середу зустрінеться також міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.

Як повідомлялося, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Останніми днями вона відвідує європейські столиці та зустрічається з політиками ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-