У Росії затримали сина арештованого хабаровського ексгубернатора Фургала

У Росії затримали сина арештованого хабаровського ексгубернатора Фургала

Укрінформ
Сина ексгубернатора Хабаровського краю РФ Сергія Фургала Антона було затримано правоохоронними органами РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці російський опозиціонер Дмитро Гудков.

«У Хабаровську викрали сина Сергія Фургала, Антона. Викрадено силовиками, які, судячи з усього, мають намір обвинуватити його в організації протестних акцій ... Проблема в тому, що зараз його не може знайти ніхто: люди об'їхали всі поліцейські дільниці міста - і там його немає », - пише Гудков.

За відомостями ЗМІ, Антона Фургала було затримано за адміністративною статтею про порушення порядку організації мітингу.

Сергій Фургал є відомим в Хабаровському краї підприємцем. У вересні 2018 року у другому турі виборів губернатора краю він з великою перевагою випередив представника "Єдиної Росії", чинного тоді губернатора В'ячеслава Шпорта.

9 липня 2020 року Фургала було затримано за обвинуваченням в організації вбивств бізнесменів на початку 2000-х років і доставлений до Москви.

Читайте також: "Путін, випий "Новічок": у Хабаровську поновились протести

З того часу в Хабаровську не припиняються акції на захист Фургала. Жителів Хабаровська підтримали жителі ряду інших міст Далекого Сходу.

Однак президент РФ Володимир Путін 20 липня відсторонив чиновника з посади "у зв'язку з втратою довіри". Т.в.о. губернатора був призначений депутат Держдуми від ЛДПР Михайло Дегтярьов.

Акції протесту не вщухають, їх учасники почали вимагати відставки Дегтярьова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-