Світ повинен пристосуватися до життя в умовах пандемії COVID-19 - МЗС Сінгапуру

Світ повинен пристосуватися до життя в умовах пандемії COVID-19 - МЗС Сінгапуру

Укрінформ
Унаслідок пандемії COVID-19 світ зазнав суттєвих змін, тож держави та міжнародні інституції повинні пристосуватися до нових обставин.

Про це під час виступу в ООН заявив міністр закордонних справ Сінгапуру Вівіан Балакришнан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Держави не можуть сподіватися повернутися назад до того, як було до приходу COVID-19. Не може цього зробити й багатостороння міжнародна система. Ми повинні адаптувати й посилити наші міжнародні інституції, аби вони залишалися відкритими, інклюзивними, прозорими та придатними для втілення своєї мети”, - сказав Балакришнан.

Він наголосив на особливій ролі у сучасному світі Організації Об’єднаних Націй. “ООН незамінна у ролі універсальної платформи співпраці, заснованої на принципах рівності, взаємної поваги, взаємної користі та міжнародного права. Утім, ООН і сама повинна адаптуватися та реформуватися, аби ефективно реагувати на сучасні й майбутні виклики, якщо вона прагне залишатися актуальною протягом наступних 75 років”, - зазначив міністр.

Читайте також: Індія в ООН пообіцяла світовій спільноті допомогти з вакциною проти коронавірусу

Цього року Організація Об’єднаних Націй відзначає 75 років із дати заснування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-