ЄС оцінить прогрес розслідування отруєння Навального вже в середині жовтня

ЄС оцінить прогрес розслідування отруєння Навального вже в середині жовтня

Укрінформ
Європейський Союз в чергове закликав РФ провести ретельне розслідування факту отруєння бойовим хімічним агентом російського опозиціонера Олексія Навального, та оцінить ситуацію вже під час наступної зустрічі лідерів ЄС в середині жовтня.

Про це в під час пресконференції в ніч на 2 жовтня за підсумками першого дня роботи європейського саміту заявив Президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили питання, пов’язані із замахом на Олексія Навального, отримали брифінг від Канцлера Німеччини, оскільки Німеччина прийняла пана Навального у лікарні на своїй території. Ми засудили таке використання хімічної зброї, що є порушенням прав людини та міжнародних законів. Ми закликали Росію забезпечити проведення ретельного розслідування. Наступна Європейська Рада знову повернеться до цього питання для оцінки ситуації, і це відбудеться вже у середині жовтня», - сказав Шарль Мішель.

Читайте також: Навальний звинуватив Путіна у своєму отруєнні

Як вже повідомляв Укрінформ, під час польоту з Томська в Москву 20 серпня Олексію Навальному стало зле, і після термінової посадки літака його було госпіталізовано в лікарню Омська. Через два дні його перевезли до Берліна. Німецькі фахівці встановили факт отруєння опозиціонера нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», що згодом підтвердили лабораторії Франції та Швеції.

Читайте також: Навальний планує повернутися в Росію та "продовжити свою справу"

Наразі матеріали знаходяться в Організації із заборони хімічної зброї. Лідери західних країн закликає Росію провести ретельне розслідування цього інциденту, тому що застосування хімічної зброї є міжнародним злочином. Російська сторона на цей час не починала розслідування, продовжує заявляти про свою непричетність до погіршення здоров’я опозиціонера, та намагається заперечувати сам факт його отруєння. Наразі Олексій Навальний проходить реабілітацію та лікування у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-