ЗМІ дізналися, чому США не ввели санкції щодо Білорусі разом із Канадою і Британією

ЗМІ дізналися, чому США не ввели санкції щодо Білорусі разом із Канадою і Британією

Укрінформ
Сполучені Штати утрималися від запровадження спільних з Великою Британією і Канадою санкцій проти Білорусі, сподіваючись, що ЄС зможе дійти спільної позиції щодо цих санкцій.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотири джерела, передає Укрінформ.

Як зазначається, у серпні ЄС пообіцяв запровадити санкції щодо Білорусі за фальсифікацію президентських виборів і порушення прав людини. Однак їх заблокував Кіпр через вимогу запровадити санкції проти Туреччини.

Минулого тижня з низки джерел стало відомо, що Британія, Канада і США планують ввести спільні санкції щодо окремих білорусів. Однак у вівторок санкції запровадили лише Лондон і Оттава.

Читайте також: Глави МЗС країн Євросоюзу не домовилися про санкції щодо Білорусі

За інформацією анонімних джерел Reuters, Вашингтон утримався від приєднання до цих заходів, оскільки вважає, що ЄС може досягти консенсусу на засіданні Європейської ради на цьому тижні.

Одне з джерел агентства, знайомих з цим питанням, повідомило, що американський пакет, включаючи санкції за порушення прав людини, по суті готовий, але терміни його введення в дію невизначені.

Агентство пише, що Держдепартамент США не став прямо говорити про те, чому він не приєднався до Британії і Канади у запровадженні санкцій, але сказав, що вітає їхні дії. У Держдепі також заявили, що американські санкції вже застосовуються до 16 білорусів, включаючи Лукашенка.

Читайте також: Канада та Британія ввели санкції проти режиму Лукашенка

«Ми тісно координуємо свою діяльність з нашими європейськими партнерами з метою притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушень прав людини і репресій в Білорусі», - наголосив представник Держдепартаменту.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Олександр Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня "вступив" на посаду на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Євросоюз вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-