ЄСПЛ отримав від Єревана запит щодо Нагірного Карабаху

ЄСПЛ отримав від Єревана запит щодо Нагірного Карабаху

Укрінформ
Європейський суд з прав людини отримав запит від уряду Вірменії про запровадження тимчасових заходів, що мають зобов'язати уряд Азербайджану припинити обстріли цивільних об’єктів і населених пунктів у Нагірному Карабаху.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідний запит від вірменської сторони ЄСПЛ отримав у понеділок.

«Європейський суд з прав людини отримав запит, внесений Вірменією проти Азербайджану щодо тимчасових заходів…», - повідомили у суді.

Зокрема, вірменська сторона вимагає вказати азербайджанському уряду про необхідність таких дій: припинити військові атаки на цивільні поселення уздовж усієї лінії зіткнення, де розгорнуті збройні сили Вірменії і Нагорного Карабаху; припинити невибіркові удари; припинити атаки на цивільне населення, об’єкти та населені пункти.

Запит Вірменії нині перебуває на етапі розгляду в ЄСПЛ.

Читайте також: ЄС застерігає від підтримки однієї зі сторін конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан почали бойові дії на кордоні та звинуватили один одного в ескалації насильства у Нагірному Карабаху.

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що азербайджанські військові розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії зіткнення у відповідь на провокації Вірменії.

МЗС Вірменії заявило, що " азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху - ред.) Степанакерт".

Вірменія оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

МЗС України закликало сторони повернутися до діалогу заради мирного врегулювання конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-