Разумков закликає Вірменію та Азербайджан сісти за стіл переговорів

Разумков закликає Вірменію та Азербайджан сісти за стіл переговорів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликає Вірменію і Азербайджан сісти за стіл перемовин, щоб не допустити жертв серед громадян цих держав через загострення у Нагірному Карабасі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Разумков сказав під час засідання погоджувальної ради 28 вересня.

"Сьогодні спостерігаються непрості часи для вірменського й азербайджанського народів. Ми як держава занепокоєні тим, що відбувається, бойовими діями, і я від себе і від Верховної Ради хотів закликати всіх зробити максимум для того, щоб не гинули люди, і сісти за стіл перемовин для того, щоб зберегти життя і мирного населення, і громадян цих двох держав", - підкреслив спікер.

Разумков висловив упевненість, що саме таку позицію повинна займати Верховна Рада України. Голова ВР сподівається, що саме за таким шляхом піде надалі розвиток подій в Нагірному Карабасі.

Як повідомлялося, вранці 27 вересня Вірменія й Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.

Читайте також: Канада пропонує допомогу у зниженні напруження в Нагірному Карабасі

За даними Міноборони Азербайджану, під час бойових дій у Нагірному Карабасі було вбито понад 550 військовослужбовців Вірменії.

У Міноборони Вірменії 27 вересня заявили про загибель 16 осіб і понад 100 поранених, пізніше був опублікований список ще з 15 загиблих під час бойових дій.

Раніше на екстреному засіданні парламенту Азербайджану (Міллі Меджлісу) було ухвалено рішення про введення воєнного стану.

Вірменія також оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-