У Монголії виявили випадок чуми у людини

У Монголії виявили випадок чуми у людини

Укрінформ
Вірогідний випадок бубонної чуми було зафіксовано у провінції Ховд на заході Монголії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа із посиланням на заяву Національного центру зоонозних хвороб Монголії.

Зазначається, що 25-річна пацієнтка та 19 людей, які перебували із нею у близькому контакті, перебувають в ізоляції у місцевій лікарні.

За словами медиків, зараження, вірогідно, відбулося через м’ясо бабака, яке жінка з’їла минулого тижня.

“Хоча полювання на бабака у Монголії заборонене, багато місцевих жителів вважають його м’ясо делікатесом та ігнорують закон”, - стверджує Сіньхуа.

Читайте також: У Монголії виявили третій випадок смерті від бубонної чуми

У Національному центрі зоонозних хвороб Монголії попередили, що 17 із 21 монгольських провінцій перебувають під загрозою поширенню бубонної чуми, тож громадськість закликають відмовитися від споживання м’яса бабаків.

“З початку року на території Монголії було виявлено 22 вірогідні випадки інфікування бубонною чумою, шість з яких було підтверджено лабораторними аналізами. Троє із шести хворих пацієнтів померли”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У США зафіксували випадок чуми у людини

Нагадаємо: бубонна чума — це бактеріальна хвороба, яку поширюють блохи, що живуть на тілі диких гризунів на кшталт бабака. Відповідно до інформації ВООЗ, у разі відсутності лікування, дорослу людину бубонна чума може вбити усього за 24 години.

Фото: Shen Bohan // ZUMAPRESS.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-