Держдеп США засудив ескалацію в Нагірному Карабасі

Держдеп США засудив ескалацію в Нагірному Карабасі

Укрінформ
Штати засудили ескалацію між Вірменією та Азербайджаном у Нагірному Карабасі та виявили готовність допомагати сторонам для пошуку мирного та довготривалого вирішення конфлікту.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті відомства, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати рішуче засуджують ескалацію насильства. Заступник держсекретаря Стівен Біган подзвонив міністру закордонних справ Азербайджану Джейхуну Байрамову і міністру закордонних справ Вірменії Зохрабу Мнацакяну і закликав обидві сторони негайно припинити насильство", - йдеться в заяві представника Держдепартаменту Моргана Ортагуса.

Читайте також: Папа Римський закликав Азербайджан та Вірменію вирішити конфлікт без застосування сили

У Держдепі підкреслили, що владі обох республік слід "використовувати чинні прямі канали зв’язку між ними, щоб уникнути подальшої ескалації та уникнути марної риторики й дій, які ще більше посилюють напруженість на місцях".

Штати закликали всі сторони якомога швидше відновити роботу з Мінською групою ОБСЄ щодо карабаської проблеми, і заявили про готовність допомагати сторонам у пошуку мирного і довготривалого вирішення конфлікту.

Читайте також: Генсек ООН закликав припинити бойові дії в Нагірному Карабасі та повернутися до діалогу

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан почали бойові дії на кордоні та звинуватили один одного в ескалації насильства у Нагірному Карабаху.

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що азербайджанські військові розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабасі у відповідь на провокації Вірменії.

Читайте також: Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі заявляють про жертви серед мирних жителів

МЗС Вірменії заявив, що "сьогодні рано вранці азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху, - ред.) Степанакерт".

Вірменія оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-