Туркменістан готовий надати майданчик для переговорів про мир в Афганістані

Туркменістан готовий надати майданчик для переговорів про мир в Афганістані

Укрінформ
Встановлення миру в Афганістані можливо лише дипломатичними методами, і Туркменістан готовий надати майданчик для подібних переговорів.

Про це заявив президент Туркменістану Гурбангули Бердимухаммедов під час дебатів у форматі відеоконференції на 75-ій сесії Генеральної асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

"Світ, безпеку і розвиток в Центральній Азії безпосередньо залежать від врегулювання ситуації в Афганістані. Позиція Туркменістану тут багато важить і незмінна: переговорному процесу альтернативи немає ... Як нейтральна держава і безпосередній сусід Афганістану наша країна готова забезпечити на своїй території необхідні політичні та організаційні умови для налагодження мирного діалогу між урядом Афганістану і всіма сторонами, зацікавленими в політичному врегулюванні ситуації в Афганістані ", - сказав Бердимухаммедов.

На його переконання, ключовою умовою політичної стабілізації, економічного і соціального відновлення Афганістану, його успішної інтеграції в світові господарські процеси виступає реалізація великих інфраструктурних проектів з афганською участю, в першу чергу в таких сферах як енергетика, транспорт і комунікації.

Читайте також: В результаті авіаударів ВПС Афганістану загинули 12 цивільних

"Послідовно працюючи в цьому напрямі, наша країна, як відомо, ініціювала будівництво газопроводу за маршрутом Туркменістан - Афганістан - Пакистан - Індія, а також залізничних гілок, ліній оптоволоконного зв'язку з виходом на територію Афганістану, які вже вступили в стадію практичної реалізації. Закликаємо міжнародне співтовариство, бізнес-структури, фінансові інститути до більш активної залученості в цю роботу ", - підкреслив президент Туркменістану.

Як повідомлялося, в Досі 12 вересня розпочалися прямі мирні переговори між урядом Афганістану і представниками радикального ісламістського руху "Талібан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-