Штати поновили санкції ООН проти Ірану

Штати поновили санкції ООН проти Ірану

Укрінформ
Уряд США поновив санкції проти Ірану, які були введені раніше резолюціями Ради Безпеки ООН та призупинені після підписання Іранської ядерної угоди у 2015 році.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного секретаря США, поширеній у суботу, повідомляє Укрінформ.

"Проти Ірану знову застосовуються санкції відповідно до процесу швидкого відкликання, позначеного в резолюції 2231 Ради Безпеки ООН. 20 серпня США повідомили голову Ради Безпеки про грубе невиконання Іраном його зобов'язань за Іранською ядерною угодою (JCPOA). Це запустило 30-денний процес щодо скасування раніше припинених санкцій ООН, які знову набувають чинності о 20:00 за східним часом 19 вересня", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Штати ввели санкції проти іранських розвідників за хакерство

Як уточнили в Держдепі, в суботу знову поновлюють дію обмеження, визначені в резолюціях Ради Безпеки ООН №1696, 1737, 1747, 1803, 1835 і 1929.

У Вашингтоні пояснили цей крок не лише тим, що Іран не виконує своїх зобов'язань за JCPOA, але також, що Рада Безпеки не змогла продовжити ембарго ООН на зброю по відношенню Ірану, яке діяло 13 років.

"Бездіяльність Ради Безпеки відкрила б можливості для Ірану придбати різні види звичайної зброї, починаючи з 18 жовтня. На щастя для світу, США вжили відповідальні кроки, щоби цього не сталося", - підкреслили в Державному департаменті США.

Читайте також: Іран застерігає Трампа від нової стратегічної помилки

Нагадаємо: адміністрація президента Трампа оголосила про намір вийти з JCPOA у травні 2018 року, звинувативши Тегеран у порушенні мирних домовленостей та частково поновивши проти Ірану санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-