Канада перевірила на коронавірус вже 17% своїх жителів

Канада перевірила на коронавірус вже 17% своїх жителів

Укрінформ
У Канаді медичну перевірку на інфікування COVID-19 пройшло 6 655 147 осіб, що становить понад 17% від загального населення країни.

Про це свідчать дані, оприлюднені урядом Канади, передає Укрінформ.

За даними Статистичного бюро Канади, населення країни у другому кварталі 2020 року становило 37 971 020 осіб.

З усіх проведених тестів лише 142 774 виявилися позитивними. З них понад 67 тисяч - у провінції Квебек. Станом на вечір суботи недуга забрала 9 211 життів й у країні залишалося усього 9 376 активних випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії понад 124 тисяч інфікованих вже видужали.

Читайте також: Київ та 20 областей не готові до пом'якшення карантину

Водночас упродовж останніх днів швидкість поширення хвороби у Канаді суттєво збільшилася. Головний санітарний лікар Оттави Вєра Етчес заявила, що столиця країни увійшла у другу хвилю пандемії.

Хоча повноцінну економічну діяльність досі не відновлено, більшість карантинних обмежень у Канаді уже скасували. Наразі в закладах охорони здоров’я Канади немає напливу хворих, як і в будинках для літніх людей, на які припадає абсолютна більшість канадських смертельних випадків від COVID-19.

Читайте також: На Житомирщині зареєстрували новий антирекорд COVID-19

Зазначимо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили майже 7 мільйонів хворих й зареєстрували понад 203 тисячі смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця вересня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-