В Іспанії новий рекорд захворюваності - понад 14 тисяч випадків за добу

В Іспанії новий рекорд захворюваності - понад 14 тисяч випадків за добу

Укрінформ
В Іспанії добовий приріст заражень вперше з початку пандемії перевищив 14 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Pais.

За даними міністерства охорони здоров’я, за останню добу в Іспанії підтвердили 14 389 нових заражень коронавірусом. Це найбільший показник за увесь час епідемії для самої Іспанії та найвищий у всій Європі.

З них 35% випадків - більше 5 тисяч - припадають на столичний регіон Мадрид. Померли за добу 90 пацієнтів.

Читайте також: Темпи поширення COVID-19 у Європі дуже тривожні - ВООЗ

Як уже повідомлялося, сьогодні влада Мадрида анонсувала суттєве посилення карантинних заходів - закриття парків та заборону зібрань понад 6 осіб для всього регіону, а також обмеження в'їзду та виїзду із 37 районів, де фіксують найбільше заражень.

Також повідомляється, що з початку навчального року в Іспанії через спалахи коронавірусу закрили вже 120 закладів та 565 класів.

У реанімаціях Мадриду зайняті вже 64% ліжкомісць, обладнаних для хворих на Covid-19. На столичний регіон припадає майже третина усіх випадків зараження в Іспанії.

Минулого тижня приріст нових хворих в країні кілька разів перевищив позначку у 10 тисяч за добу. Цього тижня показники знизилися до 4-5 тисяч.

Варто нагадати, що саме Іспанія виявилася першою країною Європи, де кількість підтверджених випадків коронавірусу перевищила 500 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-