Штати продовжують шукати докази підкупу талібів росіянами – генерал Маккензі

Штати продовжують шукати докази підкупу талібів росіянами – генерал Маккензі

Укрінформ
Американська сторона наразі не припинила шукати докази підкупу росіянами афганських талібів з метою організації вбивств військових США та союзників у Афганістані.

Про це повідомив у понеділок в інтерв'ю американському телеканалу NBC News командувач Центральним командуванням США генерал Френк Маккензі, передає Укрінформ.

"Ми продовжуємо шукати ці докази. Я просто ще не побачив їх. Але це питання не закрите", - прокоментував генерал процес розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у червні американське видання The New York Times розповіло про виявлені американською розвідкою факти, що російське ГРУ платило афганським талібам гроші, аби ті вбивали військових США та сил міжнародної коаліції в Афганістані.

Читайте також: У Досі почалися прямі мирні перемовини влади Афганістану з талібами

Пізніше глава Пентагону Марк Еспер запевнив, що ця інформація, як і будь-які інші звіти, були "серйозно сприйняті" командуванням – незалежно від підтвердженої вірогідності чи впевненості в отриманих даних.

Читайте також: Глава Пентагону назвав непідтвердженими розвіддані про підкупи талібів з боку РФ

Міністр оборони також підкреслив, що обговорював це питання з командуванням сил США на місці, однак твердих доказів, що пов'язували б причетність ГРУ ГШ Росії до організації атак талібів знайдено не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-