Канада перевірила на коронавірус 16% своїх жителів

Канада перевірила на коронавірус 16% своїх жителів

Укрінформ
У Канаді медичну перевірку на інфікування COVID-19 пройшло 6 154 468 осіб, що становить понад 16% від загального населення країни.

Про це свідчать дані, оприлюднені урядом Канади, передає Укрінформ.

За даними Статистичного бюро країни, її населення у другому кварталі 2020 року становило 37 971 020 осіб. З усіх проведених тестів лише 136 659 виявилися позитивними. З них майже 65 тисяч — у провінції Квебек. Станом на вечір неділі недуга забрала 9171 життя.

Читайте також: У найбільшому місті Канади відклали початок навчального року

Хоча щодня в країні виявляють нові випадки інфікування, швидкість поширення хвороби у Канаді суттєво зменшилася й від початку пандемії понад 120 тисяч інфікованих вже видужали. Нині у країні залишається усього 7057 активних випадків COVID-19. Досі повноцінну економічну діяльність не відновлено, однак більшість карантинних обмежень уже скасували.

Наразі в закладах охорони здоров’я Канади вже немає напливу хворих, як і в будинках для літніх людей, на які припадає абсолютна більшість канадських смертельних випадків від COVID-19.

Читайте також: Канада виділить близько $100 мільйонів на розширення виробництва вакцин

Нагадаємо: в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили понад 6,7 мільйона хворих й зареєстрували понад 198 тисяч смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-