Президент Литви: Список санкцій без Лукашенка вартий лише посмішки

Президент Литви: Список санкцій без Лукашенка вартий лише посмішки

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа закликає Євросоюз запровадити санкції стосовно президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DELFI.

«Сьогодні у нас ситуація, коли й інші великі держави світу ще лише думають про запровадження санкцій - США, Сполучене Королівство. Тим часом Балтійські держави показали хороший приклад, запровадивши не тільки національний список санкцій, а й включивши в цей список і самого пана Лукашенка. Список без пана Лукашенка, напевно, вартий лише посмішки, тому що всі ми прекрасно розуміємо, що люди з цього списку не є самостійними виконавцями і від них небагато залежить у внутрішньому житті Білорусі», - сказав Науседа.

За його словами, на Лукашенка лягає відповідальність за те, що білоруська економіка стала повністю залежною від економіки Росії, і у нього більше немає можливості балансувати між Сходом і Заходом і витримувати інтеграційний тиск Москви.

«Сьогодні у нього (Лукашенка - ред.) більше немає можливості балансувати між Сходом і Заходом, оскільки не залишилося жодних шляхів для договору з Заходом, бо він сам не готовий з ним говорити. Тому він змушений розвернутися обличчям до єдиного партнера, тобто до Володимира Путіна", - сказав Науседа.

Читайте також: Сейм Литви: Будь-які угоди Лукашенка з РФ - злочин проти народу Білорусі

Президент Литви вважає, що Захід може допомогти, надаючи підтримку громадянському суспільству Білорусі та обговорюючи економічну допомогу після заходу ери Лукашенка.

Як повідомляв Укрінформ, відразу після президентських виборів у Білорусі 9 серпня почалися протести громадян, не згодних з офіційними результатами, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав більш як 80% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - більш як 10%. Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. За наказом влади був закритий доступ до сайтів більш як 70 незалежних ЗМІ.

Євросоюз не визнав результати цих виборів і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-