У Білорусі гірник відмовився виходити з шахти, вимагаючи відставки Лукашенка

У Білорусі гірник відмовився виходити з шахти, вимагаючи відставки Лукашенка

Відео
Укрінформ
У білоруському Солігорську працівник компанії Білоруськалій Юрій Корзун прикував себе кайданками у шахті та відмовився підніматися на поверхню, допоки Лукашенко не подасть у відставку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

У зверненні до керівництва підприємства Корзун зажадав припинити залякувати та звільняти робітників, звільнити ув'язнених членів страйкового комітету Білоруськалія, зупинити викрадення громадян невідомими особами, припинити фізичні розправи над мирними учасниками протестів.

Після невдалих переговорів з гірником рятувальники спустились до шахти, розрізали кайданки та примусово вивели Корзуна на поверхню. Гірника відправили до приймальні Солігорської центральної лікарні. Туди також вирушила колона з кількох десятків солідарних з ним шахтарів. Після обстеження лікарів гірника відпустили.

Як повідомляв Укрінформ, одразу після виборів у Білорусі 9 серпня в країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети.

З початку протестів було затримано понад 10 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Читайте також: Сейм Литви: Будь-які угоди Лукашенка з РФ - злочин проти народу Білорусі

Євросоюз не визнав результатів президентських виборів у Білорусі та вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства та фальсифікацій.

Читайте також: Викрадення і погрози: Колесникова звернулася у Слідком Білорусі

За наказом уряду країни був закритий доступ до сайтів понад 70 незалежних ЗМІ країни, на вулицях затримували десятки журналістів для перевірки документів, частину з них позбавили акредитації для професійної діяльності на території Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-