Європейський Союз засудив теракт у Кабулі

Європейський Союз засудив теракт у Кабулі

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель засудив терористичну атаку і замах на життя віцепрезидента Афганістану Амрулли Салеха, які були скоєні у середу вранці в Кабулі терористом-смертником та спричинили численні людські жертви.

Заява посадовця оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх справ, повідомляє Укрінформ.

"Європейський Союз рішуче засуджує атаку проти першого віцепрезидента Амрулли Салеха та висловлює повну підтримку демократичним інституціям Республіки. Ми висловлюємо співчуття та солідарність з родинами цивільних, що загинули під час атаки, та бажаємо пораненим повного та швидкого одужання", - йдеться у зверненні.

Читайте також: В Афганістані намагалися підірвати віцепрезидента, десятеро загиблих

Боррель заявив, що спроба замаху на життя Салеха стала однією з багатьох атак проти членів парламенту, борців за мир, журналістів та релігійних лідерів Афганістану.

"В критично важливий момент на шляху Афганістану до тривалого миру Європейський Союз підтверджує рішучість у підтриманні всіх щирих зусиль, спрямованих на те, щоб зробити останні кроки до широкого внутрішньоафганського процесу переговорів", - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Трамп оголосить скорочення військ США в Іраку й Афганістані

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня вранці в Кабулі терорист-смертник скоїв замах на віцепрезидента Афганістану Амруллу Салеха. Посадовець не постраждав, але загинули 10 людей — охоронці урядовця та випадкові перехожі, ще 16 дістали поранення.

Атака сталася перед початком внутрішньоафганских мирних переговорів у Катарі. Наразі дата зустрічі представників уряду Афганістану та радикально-ісламського руху Талібан не визначена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-