Лукашенко не матиме владних повноважень після 5 листопада - Тихановська

Лукашенко не матиме владних повноважень після 5 листопада - Тихановська

Укрінформ
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала усі країни визначити, як вони ставитимуться до Лукашенка після 5 листопада, коли завершується термін його п’ятирічної каденції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це вона сказала під час Економічного форуму у польському Карпачі (південний захід Польщі).

“Лукашенко не матиме владних повноважень після цієї дати. Я хочу, щоб усі країни подумали, як вони ставитимуться до цієї особи після 5 листопада. У нашій країні ми знаємо, що він вже не наш президент, він фальсифікував вибори”,- заявила вона.

Водночас Тихановська підкреслила, що Росія є сусідом Білорусі, країни мають тісні економічні відносини, а тому треба з нею мати добрі відносини.

“Нас об’єднують торговельні відносини і зараз ми не може відвернутися від Росії. Вона завжди буде нашою сусідкою і мусимо мати з нею добрі відносини, це очевидно”,- сказала Тихановська.

Вона зазначила, що усвідомлює про яку допомогу Лукашенко попросив у Путіна й отримав її.

“Це були поліцейські сили, це була інтервенція. Вважаю, що не було причини, щоб така допомога була необхідна, оскільки наші демонстрації були мирними”,- заявила Тихановська.

Білоруська опозиціонерка зауважила, що не знає про предмет майбутньої розмови Лукашенка і Путіна у понеділок в Москві.

“Ми просимо кожну країну, зокрема і Росію, поважати територіальну цілісність Білорусі”,- констатувала вона.

Читайте також: Тихановська не виключає посередництва інших країн у переговорах із Лукашенком

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Литви.

Відразу після виборів в країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети.

З початку протестів було затримано більше 10 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-