Алексієвич заявляє, що Координаційна рада буде діяти

Алексієвич заявляє, що Координаційна рада буде діяти

Білорусь-2021
Укрінформ
Лауреат Нобелівської премії, член Координаційної Ради Білорусі Світлана Алексієвич зустрілася з журналістами після того, як невідомі намагалися проникнути до її квартири, і підкреслила, що КР, членом президії якої вона є, буде діяти.

Про це повідомляє в Телеграм Радыё Свабода, передає Укрінформ.

«Сьогодні Максима Знака забрали, більше нікого немає (у Президії КС - ред.). Але ми зробили розширену раду, тому Координаційна рада буде діяти, буде жити і там все більше буде залучено людей», - сказала Алексієвич.

За її словами, зараз головне завдання - зробити все, щоб не допустити трагічного розладу між білорусами.

«Лукашенко каже, що він не говоритиме з вулицею. Але вулиця - це народ... Там - лікарі, вчителі, айтішники, люди з усіх страт суспільства», - вважає письменниця.

Вона підкреслила, що до розриву в суспільстві доводить якраз «зарозумілість влади».

Раніше Світлану Алексієвич викликали до Слідчого комітету на допит у зв'язку з порушенням кримінальної справи про спробу «захоплення влади» Координаційною радою. Але вона відмовилася свідчити проти себе і підписувати угоду про нерозголошення.

Читайте також: Алексієвич звернулася до російської інтелігенції: Чому ви мовчите?

Світлана Алексієвич - остання з семи членів президії Координаційної ради, яка залишається на волі у Білорусі. Решту або змусили залишити країну, або затримали.

Трохи раніше Алексієвич зробила заяву, в якій здивувалася, що від російської інтелігенції чутні лише рідкісні голоси на підтримку білоруського народу. Також вона підкреслила, що проти Лукашенка «повстала країна» і народ хоче діалогу з ним.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів в країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 10 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 людей, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-