Лукашенко призначив нового генпрокурора

Лукашенко призначив нового генпрокурора

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив нового генерального прокурора - ним став Андрій Швед, який до цього очолював Державний комітет судових експертиз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА.

"Напевно, це природний процес (кадрові призначення - ред.) після виборів. Як у будь-якій державі. Основний кістяк, в уряді особливо, ми сформували до виборів, щоб люди бачили, з ким президент планує працювати після виборів. Ну і природно, як це прийнято говорити, певне доведення завжди існує після виборів", - заявив Лукашенко.

Як повідомлялося, 3 вересня Лукашенко призначив державним секретарем Ради безпеки Білорусі Валерія Вакульчика, який до цього очолював Комітет держбезпеки. Головою КДБ замість нього було призначено Івана Тертеля, до цього він керував Комітетом держконтролю.

Читайте також: Тихановська занепокоєна таємними перемовинами Лукашенка з Путіним

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Силовики жорстко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

За даними опозиції, з початку протестів було затримано більше 10 тис. осіб. У перші дні акцій до лікарні потрапили щонайменше 250 людей, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-