У Білорусі проходить обшук у квартирі Колесникової

У Білорусі проходить обшук у квартирі Колесникової

Укрінформ
Білоруські силовики проводять обшук в квартирі члена президії Координаційної ради Марії Колесникової, яку вчора намагалися видворити до Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс-Запад з посиланням на прессекретаря штабу експретендента на участь у президентських виборах Віктора Бабарика Гліб Германчук.

За словами Германчука, обшук планується також у затриманого члена президії Координаційної ради Максима Знака.

"Вранці 9 вересня Максим Знак встиг повідомити, що до штабу Віктора Бабарика прийшли люди в масках. З цього моменту зв'язку з Максимом немає. За інформацією адвоката Дмитра Лаєвського, справою займається Слідчий комітет у рамках кримінальної справи проти Координаційної ради "через заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Республіки Білорусь ", - сказав він.

Читайте також: На зв'язок перестав виходити ще один член Координаційної ради Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня білоруська опозиція заявила про викрадення Марії Колесникової у центрі Мінська.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, Марія Колесникова залишилася на території Білорусі, а двох членів Координаційної ради - Івана Кравцова та Антона Родненкова - було видворено з Білорусі силою.

Згодом стало відомо, що Колесникова при спробі видворення її до України розірвала свій паспорт, що унеможливило її в'їзд до іншої держави. Після цього прикордонники її затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-