Штати пригрозили Білорусі новими санкціями через ситуацію з Колесниковою

Штати пригрозили Білорусі новими санкціями через ситуацію з Колесниковою

Укрінформ
США спільно зі своїми союзниками розглядають можливість введення нових санкцій проти Мінська на тлі ситуації навколо затримання члена Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесникової.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, передає Укрінформ.

"США в координації з нашими партнерами і союзниками розглядають введення додаткових цілеспрямованих санкцій для притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушень прав людини і репресій в Білорусі", — наголосив Держсекретар.

Читайте також: Лукашенка треба переконати в нездатності бути президентом — дипломат США

Помпео нагадав владі Білорусі про їх "відповідальність за безпеку Колесникової та інших несправедливо затриманих осіб".

Вашингтон також закликав Мінськ "припинити насильство проти власного народу, звільнити всіх несправедливо затриманих, включаючи громадянина США Віталія Шклярова, і почати конструктивний діалог зі справжніми представниками білоруського суспільства".

Читайте також: Колесникову знову спробують видворити з Білорусі — член Координаційної ради

Раніше повідомлялося, що 7 вересня білоруська опозиція заявила про викрадення Марії Колесникової в центрі Мінська.

8 вересня члени Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і Іван Кравцов потрапили на територію України після всіх необхідних процедур на кордоні.

Читайте також: Кравцову погрожували тюрмою, якщо він відмовиться "вивезти" Колесникову з Білорусі

Як заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, Марія Колесникова лишилася на території Білорусі, а два члени Координаційної ради — Іван Кравцов та Антон Родненков — не виїжджали з Білорусі добровільно, їх видворили звідти силоміць.

Згодом також стало відомо, що член президії опозиційної Координаційної ради Колесникова при спробі вивезення її в Україну порвала свій паспорт, що унеможливило її в'їзд до іншої держави. Після цього прикордонники затримали її.

Читайте також: Родненкова і Кравцова відправили в Україну, бо в них не було "шенгена"

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив Укрінформу, що Родненков і Кравцов потрапили на територію нашої країни після всіх необхідних процедур на кордоні. Заступник міністра внутрішніх справ Геращенко запевнив, що ДПСУ не затримувала на території нашої держави Кравцова і Родненкова, вони можуть вільно пересуватися країною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-