Віцепрезидент Бундестагу готова взяти Колесникову під опіку

Віцепрезидент Бундестагу готова взяти Колесникову під опіку

Укрінформ
Віцепрезидент німецького Бундестагу, представниця партії Зелених Клаудіа Рот готова взяти на себе спонсорську допомогу білоруській опозиціонерці Марії Колесниковій.

Про це, як передає Укрінформ, політик сказала агентству dpa.

За словами Рот, вона буде фінансувати Колесникову у разі тривалого тримання тої під вартою.

"У разі ув'язнення її за політичними мотивами та тривалого тримання під вартою я візьму на себе спонсорство Марії Колесникової як віцепрезидент німецького Бундестагу... Вона (Колесникова) є обличчям демократичного руху в Білорусі, я висловлюю їй свою велику солідарність, її потрібно захистити", - пояснила Рот свою ініціативу.

Читайте також: Колесникову знову спробують видворити з Білорусі — член Координаційної ради

Нагадаємо: 38-річна Марія Колесникова є одним з головних лідерів протестів проти авторитарного глави Білорусі Олександра Лукашенко. У понеділок було повідомлено про її чи то затримання, чи то викрадення. У вівторок прикордонна служба республіки заявила про затримання діячки при перетині кордону з Україною. Однак її колеги Іван Кравцов та Антон Родненков заявили, що всіх трьох змусили залишити територію Білорусі. Колесникова, намагаючись запобігти насильницькій депортації, порвала свій паспорт та була затримана.

Лукашенко відкинув ідею діалогу з Координаційною радою та вживає кроків для переслідування її членів.

Читайте також: Відмова Колесникової покинути Білорусь була неочікуваною для влади - Кравцов

Колесникова працювала з Віктором Бабаріко, який хотів балотуватися в президенти. Вона багато років працювала у німецькому Штутгарті.

Нагадаємо: протести не вщухають у Білорусі вже понад 4 тижні після президентських виборів, за результатами яких Лукашенко оголосив себе переможцем з 80,1 відсотка голосів. Люди протестують проти фальсифікації виборів. ЄС готує персональні санкції проти тих, хто результати фальсифікував і несе відповідальність за насильство правоохоронців під час затримань.

Фото: Thibault Savary / Starface / East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-