Лукашенко: Можливо, я трохи пересидів

Лукашенко: Можливо, я трохи пересидів

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключає, що перебуває при владі занадто довго.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TUT.by з посиланням на інтерв'ю Лукашенка російським ЗМІ.

"Так, можливо, я трохи пересидів. Можливо, мене показують не тільки з телевізора, а й з праски і чайника. Але тільки я зараз можу захистити Білорусь", - сказав він.

Лукашенко додав, що просто так не відмовиться від влади. "Я просто так не піду. Я чверть століття розбудовував Білорусь. Просто так все це не кину. До того ж, якщо я піду, моїх прибічників будуть різати",  - додав він.

Читайте також: Тихановська в ПАРЄ: Укладені зараз угоди з Лукашенком є нелегітимними

Він також упевнений, що до протестів у Білорусі причетні "американці", які діють через центри в Польщі і Чехії.

Водночас глава Білорусі допускає, що в країні можуть відбутися дострокові президентські вибори. "Ми готові провести реформу Конституції, після цього не виключаю дострокових президентських виборів", - сказав Лукашенко.

Натомість він категорично заявив, що не проводитиме переговори з членами Координаційної ради. "Я не розмовлятиму з Координаційною радою опозиції, тому що я не знаю, хто ці люди. Вони ніяка не опозиція. Все, що вони пропонують, - це катастрофа для Білорусі та білоруського народу", - сказав він.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини закликає Лукашенка змінити курс

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів у країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Читайте також: Білоруський опозиціонер у Європарламенті: Лукашенко посилює репресії, спираючись на допомогу РФ

З початку протестів було затримано більш як 10 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-