Колесникова український кордон не перетинала — ДПСУ

Колесникова український кордон не перетинала — ДПСУ

Укрінформ
Член Координаційної ради Білорусі Марія Колесникова у пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала.

Про це повідомив Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, в один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в’їзд в Україну прибули двоє громадян Білорусі - Антон Родненков та Іван Кравцов.

"Наразі вони проходять необхідні заходи прикордонного контролю у відповідності до законодавства, яке визначає порядок перетину державного кордону. Громадянка РБ М. Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала", - сказав Демченко.

Як повідомялося, раніше деякі ЗМІ поширили інформацію з посиланням на різні джерела, зокрема й на офіційного представника Державного прикордонного комітету РБ, про вибуття в напрямку України трьох громадян Білорусі, які є членами Координаційної ради білоруської опозиції.

Так, у коментарі TUT.by Бичковський повідомив: "8 вересня, на початку п'ятої ранку, Антон Родненков, Іван Кравцов і Марія Колесникова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску "Олександрівка" і відбули в сторону України".

Водночас у коментарі БЕЛТА він розповів, що з автомобіля Колесникову "випхали" і швидко поїхали в бік України. Бичковський додав, що, таким чином, Родненков і Кравцов залишили територію Білорусі, а Колесникову затримали.

Згодом у коментарі білоруському бюро Радіо Свободи офіційний представник відомства підтвердив, що Держприкордонкомітет Білорусі затримав Колесникову при перетині кордону. За словами Бичковського, зараз цій ситуації дається правова оцінка.

Білоруська опозиція 7 вересня заявила про викрадення Колесникової в центрі Мінська. Так, свідки стверджували, що її викрали невідомі біля Національного художнього музею.

Читайте також: Лінкявічюс каже, що Білорусь може піти війною на Литву

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети.

З початку протестів було затримано більш як 10 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Фото: tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-