Колесникову затримали під час спроби перетнути кордон Білорусі з Україною - ЗМІ

Колесникову затримали під час спроби перетнути кордон Білорусі з Україною - ЗМІ

Оновлено
Укрінформ
Білоруські опозиціонери Марія Колесникова, Іван Кравцов та Антон Родненков перетнули кордон з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TUT.by з посиланням на офіційного представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковського.

«8 вересня, на початку п'ятої ранку, Антон Родненков, Іван Кравцов і Марія Колесникова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску "Олександрівка" і відбули в сторону України», - сказав Бичковський.

У коментарі БЕЛТА Бичковський розповів, що з автомобіля Колесникову "випхали" і швидко поїхали в бік України. Він додав, що, таким чином, Родненков і Кравцов залишили територію Білорусі, а Колесникову затримали.

Як відомо, білоруська опозиція вчора заявила про викрадення Колесникової в центрі Мінська. Так, свідки стверджували, що її викрали невідомі біля Національного художнього музею.

Читайте також: Рідні Колесникової подали заяву про її зникнення

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Читайте також: У Білорусі оголосили про створення опозиційної партії

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати та водомети.

Читайте також: Членкиня Координаційної ради Колесникова відмовилася свідчити проти себе у Слідкомі Білорусі

З початку протестів було затримано більш як 10 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Фото: Thibault Savary / Starface / East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-