Меркель вже не виключає санкцій проти Nord Stream 2 через

Меркель вже не виключає санкцій проти Nord Stream 2 через "справу Навального"

Укрінформ
Офіційний Берлін наразі визначається щодо лінії поведінки стосовно РФ у контексті отруєння Олексія Навального, водночас канцлер Ангела Меркель уже не така категорична стосовно ймовірного впливу ситуації з російським політиком на проєкт Nord Stream 2.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт у понеділок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи й досі Меркель вважає за недоцільне пов'язувати отруєння Навального з питанням добудови Nord Stream 2, речник у ряду сказав: "Канцлер нічого не виключає".

Водночас, за його словами, перемовини з європейськими партнерами перебувають на початковій стадії, тому "зарано говорити про спільну позицію та якісь санкції (щодо РФ - ред.)". Речник німецького уряду наголосив, що рішення має буде спільним, адже це стосується всієї міжнародної спільноти. Утім, він не став називати можливі дати прийняття якогось рішення, зазначивши, що це потребує часу.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини готова до обговорення санкцій проти Nord Stream 2

Зайберт також поінформував, що канцлер Ангела Меркель ще не обговорювала отруєння Навального та пов’язані з цим питаннями з президентом РФ Володимиром Путіним, проте вона "тісно співпрацює" у цьому контексті з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом.

Речник німецького уряду зауважив також, що Німеччина разом з іншими державами очікують, що Росія проведе розслідування отруєння Навального та надасть пояснення, що сталося з політиком. За словами Зайберта, те, що розслідування потрібно проводити саме у Росії, в Сибіру, де Навальний був отруєний і де його лікували перші 2 дні, у Берліні "сумнівів не викликає".

Як повідомлялося, 20 серпня російському опозиційному політику Олексію Навальному стало зле в літаку, яким він повертався з Томська до Москви. Літак здійснив екстрену посадку в Омську, політика було термінового госпіталізовано в місцеву лікарню. Через 2 дні його перевезли до Берліна, де німецькі фахівці підтвердили факт отруєння Навального нервово-паралітичною речовиною групи "Новачок".

Читайте також: Влада ФРН уперше згадала Nord Stream 2 у зв'язку зі справою Навального

Канцлер ФРН Ангела Меркель раніше заявляла, що не варто пов’язувати отруєння Навального з питанням добудови газопроводу Nord Stream 2. Натомість глава німецького МЗС Гайко Маас напередодні не виключив, що завершення будівництва газогону може бути пов'язане з повноцінним розслідуванням Росією отруєння Олексія Навального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-