Литва і Латвія вимагають від Мінська негайно звільнити Колесникову

Литва і Латвія вимагають від Мінська негайно звільнити Колесникову

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус закликає владу Білорусі негайно звільнити члена Координаційної ради Білорусі Марію Колесникову.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Викрадення Марії Колесникової в центрі Мінська - ганьба. Сталінські методи НКВС застосовуються в Європі 21 століття. Вона повинна бути негайно звільнена», - написав Лінкявічус.

Литовський міністр також додав, що влада замість діалогу з протестувальниками намагається "знищити одного за іншим".

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич також закликав владу Білорусі негайно звільнити члена білоруської Координаційної ради Марію Колесникову.

Як передає Укрінформ, про це він написав у своєму Твіттері.

«У Білорусі тривають переслідування і репресії політичних опонентів, [надійшли] тривожні новини про викрадення одного з лідерів протесту Марії Колесникової, білоруська влада повинна негайно її звільнити», - написав Рінкевич.

Раніше ЗМІ повідомили, що в центрі Мінська члена Координаційної ради Білорусі Марію Колесникову невідомі люди посадили в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку.

Читайте також: У центрі Мінська викрали опозиціонерку Колесникову - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів у країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-