Білоруський опозиціонер Латушко пояснив, чому виїхав до Польщі

Білоруський опозиціонер Латушко пояснив, чому виїхав до Польщі

Укрінформ
Член президії Координаційної ради білоруської опозиції Павло Латушко виїхав за межі Республіки Білорусь і перебуває наразі в Польщі.

Як передає Укрінформ, він підтвердив цю інформацію виданню Наша Ніва.

За словами Латушка, про еміграцію не йдеться.

Згодом він пояснив TUT.BY, що візьме участь у заходах Економічного форуму в Криниці.

"Чув, пишуть, що мене в багажнику хтось кудись вивозив? Це абсолютна брехня: я виїхав з країни на абсолютно законних підставах, про що у мене є відмітка в паспорті", - відзначив Латушко.

Він розповів, що неодноразово брав участь в економічному форумі як посол Білорусі в Польщі.

"Серед його учасників традиційно глави урядів і великих корпорацій, члени парламентів, експерти. Я планую провести кілька зустрічей - в тому числі, в польському МЗС, уряді, з представниками білоруської діаспори в Польщі, поінформувати зокрема про поточну політичну ситуацію в Білорусі", - повідомив Латушко.

Зазначається, що далі він планує візит до Вільнюса, де проведе зустрічі з дипломатами, депутатами, а також представниками Литви і Польщі в Європарламенті.

Латушко запевняє, що після всіх запланованих заходів та зустрічей повернеться до Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня генпрокурор Білорусі Олександр Конюк заявив, що створення і діяльність Координаційної ради спрямовані на «захоплення державної влади», а також на «заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі». За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 361 Кримінального кодексу. До Слідчого комітету на допит у рамках цієї кримінальної справи викликали багатьох членів КС.

Читайте також: На протестах у Мінську 1 вересня затримали 95 осіб - МВС Білорусі

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Одразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Євросоюз не визнав результатів президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

Фото: Дмитрий Брушко, TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-