До заарештованої в Білорусі Ковалькової знову не пустили адвоката

До заарештованої в Білорусі Ковалькової знову не пустили адвоката

Укрінформ
Адвокату Євгену Маслову знову не дозволили зустрітися зі своєю підзахисною - заарештованою Ольгою Ковальковою, яка є довіреною особою кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської і членом Координаційної ради.

Про це повідомляє телеграм-канал TUT.by, передає Укрінформ.

Причиною цього стала «важка епідеміологічна ситуація».

Маслов розповідає, що Ковалькова перебуває на території СІЗО в Жодіно в корпусі № 1, де координація йде з боку Жодінського РВВС, а не з боку органів виконання покарань. Адвокат має намір подати скаргу на ім'я начальника Жодінського РВВС.

Раніше суд Заводського району заарештував Ковалькову на 10 діб за організацію несанкціонованих масових заходів (ч. 2 ст. 23.34 КоАП).

Суд відбувався по скайпу, тому що Ковалькова перебувала в СІЗО.

Раніше інший суддя Заводського району присудила 10 діб члену Координаційної ради опозиції і лідеру страйкому Мінського тракторного заводу Сергію Дилевському за організацію несанкціонованих масових заходів (ч. 2 ст. 23.34 КоАП), оскільки він не мав дозволу на проведення акції.

Як повідомлялося, 24 серпня довірена особа кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської Ольга Ковалькова і представник страйкому МТЗ Сергій Дилевський прийшли на зустріч працівників підприємства, аби підтримати їх. Незабаром до місця зустрічі під'їхав автозак з ОМОНом, і люди в штатському відвезли Дилевського і Ковалькову в зв'язку «з порушенням громадського порядку».

Пізніше стало відомо, що Ковалькову засуджують за двома адміністративними статтями - за непокору міліції (ст. 23.4 КоАП) і за участь в несанкціонованих масових заходах (ч. 3 ст. 23.34 КоАП)».

Читайте також: Лукашенко заговорив про референдум і зміни до конституції

У Білорусі тривають виступи громадян, не згодних з офіційними результатами президентських виборів. Силовики застосовували проти учасників мирних протестів гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. Під час акцій було затримано понд 6,7 тис. чоловік. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, правозахисники повідомляють про п'ятеро загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-