Індія звинуватила Китай у провокаціях через спірний регіон на кордоні

Індія звинуватила Китай у провокаціях через спірний регіон на кордоні

Укрінформ
Індія заявила в понеділок, що її солдати перешкодили "провокації" китайських військових поблизу спірного прикордонного регіону Ладакх.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

У заяві міністерства оборони Індії, опублікованій у понеділок, зазначається, що Народно-визвольна армія Китаю в ніч на суботу «здійснювала провокаційні військові дії, щоб змінити статус-кво» і «порушила попередній консенсус», досягнутий сторонами для врегулювання конфлікту у регіоні.

У заяві зазначається, що індійські війська «вжили заходів щодо зміцнення своїх позицій і перешкодили намірам Китаю в односторонньому порядку змінити ситуацію на місцях».

Читайте також: Індія і Китай відвели війська і створять на кордоні буферну зону – ЗМІ

Китайська сторона не прокоментувала ситуацію.

Індійсько-китайські відносини прописані у двосторонній угоді від 1954 року. Проте країни й досі не змогли владнати територіальні суперечки навколо двох регіонів — Аксай Чін та Аруначал-Прадеш, які згідно зі Сімльською конвенцією 1914 року відійшли від Тибету до Британської Індії. 1962 року в результаті прикордонної війни китайські війська зайняли Аскай Чін — територію загальною площею 38 тис. кв. км. Однак Індія досі претендує на неї, стверджуючи, що це частина її провінції Ладакх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-