Британський уряд планує рекордне підвищення податків через пандемію – ЗМІ

Британський уряд планує рекордне підвищення податків через пандемію – ЗМІ

Укрінформ
Мінфін Об’єднаного Королівства розглядає можливість найбільшого за кілька останніх десятиліть підвищення податків з метою компенсувати втрати бюджету країну через пандемію та значне скорочення економіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Так, уряд Великої Британії наразі обговорює варіант підвищення з 10% до 20% розміру базової податкової ставки на продаж активів і з 18% до 20% — податку на продаж другої квартири або будинку, повідомили співрозмовники газети.

Крім того, для тих громадян, які платять податки за підвищеною ставкою, розмір збору можуть підняти до 40% (з нинішніх 28% з продажу нерухомості і 20% продажу активів).

Також британське фінансове відомство обговорює скорочення пенсійних послаблень, введення податку на електронні продажі та підвищення паливних зборів, передає видання.

Читайте також: Центробанки України та Британії співпрацюватимуть у протидії COVID-19

Зазначається, що повідомлення про можливе підвищення податків викликали різку протидію бізнесу та економістів. Для прикладу, глава Британської торгової палати Адам Маршалл зазначив, що підвищення податкового тягаря на бізнес до того, як він оговтається після пандемії, може створити проблеми для загального відновлення економіки Великої Британії і уповільнити інвестиції.

Як повідомлялося, за другий квартал 2020 року, економіка Великої Британії скоротилася на 20,4%, що стало найгіршим падінням в історії. Розмір державного боргу Британії в липні досяг позначки у 2 трильйони фунтів стерлінгів (тобто понад 2,6 трильйона доларів), перевищивши розмір ВВП країни.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-