Губернатора Ріо-де-Жанейро відсторонили від посади за підозрою у корупції

Губернатора Ріо-де-Жанейро відсторонили від посади за підозрою у корупції

Укрінформ
Верховний суд Бразилії ухвалив відсторонити від посади губернатора Ріо-де-Жанейро Вільсона Вітцеля через підозру у корупційних діях.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання Le Point.

Зазначається, що Вищий суд Бразилії зобов'язав губернатора залишити посаду принаймні на шість місяців, на час судового розгляду справи. Захист Вітцеля має намір оскаржити це рішення.

В офіційній резиденції губернатора був проведений обшук. Слідчі дії також проводилися щодо дружини посадовця і його оточення.

Читайте також: У Бразилії продовжують використовувати антиукраїнські штами російської пропаганди

Федеральна прокуратура Ріо-де-Женейро видала кілька ордерів на арешт, зокрема й голови Соціально-християнської партії (PSC) Пастора Еверальдо, лідером якої залишається відсторонений губернатор.

За даними слідства, від початку отримання свого мандату у січні 2019 року губернатор утримував фонд для одержання хабарів під час надання контрактів за фальсифікованими тендерами. Йдеться, зокрема, про кошти, передбачені для облаштування польових шпиталів для пацієнтів з COVID-19.

Четверо попередників Вітцеля також мали проблеми із правосуддям через корупцію. Зокрема, Сержіу Кабрал (губернатор Ріо-де-Жанейро у 2007-2014 рр.) нині відбуває покарання у в'язниці. Його засуджено до 300 років ув’язнення.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-