Глави МЗС РФ і Білорусі обговорили зовнішню політику двох країн

Глави МЗС РФ і Білорусі обговорили зовнішню політику двох країн

Укрінформ
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у телефонній розмові з білоруським колегою Володимиром Макеєм обговорив хід реалізації програми узгоджених дій у галузі зовнішньої політики Росії та Білорусі.

Про це повідомляється в заяві МЗС РФ, передає Укрінформ.

"Відбулося також обговорення поточної взаємодії зовнішньополітичних відомств двох країн і ходу реалізації програми узгоджених дій у галузі зовнішньої політики Російської Федерації та Республіки Білорусь", - наголошується в повідомленні.

При цьому Лавров поінформував білоруського колегу про недавні контакти з зарубіжними партнерами, в ході яких вони згадували ситуацію в Білорусі.

Читайте також: Боррель обговорив із Лавровим можливе отруєння Навального

Також Лавров заявив Макею про "незмінну союзницьку підтримку Росією братнього народу Білорусії". При цьому "міністри наголосили на необхідності якнайшвидшої нормалізації обстановки через національний діалог при дотриманні норм конституції та поваги до правопорядку в республіці". 

Як повідомлялося сьогодні раніше, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія на прохання білоруського президента Олександра Лукашенка створила резерв правоохоронців для Білорусі, але він поки що не буде використаний.

Читайте також: Польща закликає Росію відмовитися від планів збройної інтервенції в Білорусі

Як повідомлялося, в Білорусі третій тиждень тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-