Лукашенко домовився з Путіним про рефінанс боргу на суму $1 мільярд

Лукашенко домовився з Путіним про рефінанс боргу на суму $1 мільярд

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що домовився з президентом Росії Володимиром Путіним про рефінансування білоруського боргу на суму 1 мільярд доларів США. 

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час наради в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

«Ми домовилися з президентом Росії, і сьогодні наш прем'єр-міністр проведе переговори з Михайлом Мішустіним (прем'єр РФ - ред.) з приводу рефінансування», - сказав Лукашенко.

Він уточнив, що йдеться про рефінансування в поточному році $1 мільярда з боргу перед РФ. "Тобто ми у себе цей мільярд доларів, домовившись з Росією, залишимо. І це буде добре підкріплення нашої національної валюти", - констатував Лукашенко.

Більше того, значні валютні надходження очікуються від експорту. "Зараз експорт наш пішов непогано, особливо в РФ, КНР. А експорт - це надходження валюти", - сказав він.

Раніше Лукашенко після різкої девальвації заявив, що в країні діє плаваючий курс.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Лукашенко після різкої девальвації заявив, що в країні - плаваючий курс

Відразу після виборів у країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли їх, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-