До редакцій двох інтернет-видань у Білорусі прийшли з обшуками

До редакцій двох інтернет-видань у Білорусі прийшли з обшуками

Укрінформ
У мінських офісах інтернет-видань Kyky.org і The Village проводяться обшуки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал Радыё Свабода.

«Вдень 27 серпня силовики почали обшуки в мінських офісах Kyky.org і The Village Білорусь, які знаходяться в одному приміщенні зі штабом Координаційної ради», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, власника сайтів Олександра Василевича відвезли на допит. Телефони редакцій не відповідають, пише видання.

Телеграм-канал NEXTA Live опублікував коментар редакції Kyky.org, яка підтвердила обшуки.

«Сьогодні, 27 серпня, в наш офіс, який ми орендуємо разом з агентством Vondel/Hepta, прийшли люди з ДФР. У результаті частина з них виїхала з офісу з Сашком Василевичем - директором цього агентства. Ми знаємо, що до Сашка вже виїхала його адвокат», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Мінську та регіонах вчора затримали 30 протестувальників

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів у Білорусі почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-