Помпео: США підтримають заклик ЄС розслідувати отруєння Навального

Помпео: США підтримають заклик ЄС розслідувати отруєння Навального

Заява
Укрінформ
Глава Держдепу Майкл Помпео заявив: якщо висновки німецьких лікарів про отруєння Олексія Навального підтвердяться, США будуть готові надати допомогу Євросоюзу в розслідуванні.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві Помпео, опублікованій на сайті Держдепу.

«Сполучені Штати глибоко стурбовані повідомленнями про попередні висновки німецьких медичних експертів про те, що активіст російської опозиції Олексій Навальний був отруєний», - зазначив Помпео.

За його словами, якщо ці висновки підтвердяться, Сполучені Штати підтримають заклик ЄС провести детальне розслідування того, що сталося, і готові допомогти в цьому.

«Родина пана Навального і російський народ заслуговують на те, щоб було проведено повне і прозоре розслідування, а причетні до цього були притягнуті до відповідальності. Ми подумки перебуваємо з родиною пана Навального і сподіваємося на його повне одужання», - додав глава американської дипломатії.

Читайте також: Отруєння Навального: Меркель і Маас вимагають прозорого розслідування

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня російського політика Олексія Навального госпіталізували в Омську після екстреної посадки літака, на якому він повертався в Москву з Томська. Він впав у кому.

Попередньо однією з версій було отруєння нерозпізнаним токсином. Але потім російські лікарі спростували її, заявивши, що у політика «порушення обміну речовин».

У заяві берлінської університетської клініки Шаріте, де перебуває російський опозиціонер, сказано, що клінічні дані свідчать про те, що Навальний, імовірно, був отруєний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-