Опозиція у Білорусі починає підготовку до конституційного референдуму

Опозиція у Білорусі починає підготовку до конституційного референдуму

Укрінформ
Білоруська опозиція заявляє про початок підготовки до референдуму про зміни до Конституції та процедури відкликання депутатів парламенту й місцевих рад.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис у Фейсбуку Вольги Ковалькової – довіреної особи Світлани Тихановської.

«Заявляємо, що діємо тільки в межах Конституції Білорусі. Це означає, що ми закликаємо громадян по всій країні розпочати процедуру відкликання депутатів Палати представників та місцевих рад депутатів. Розпочинаємо підготовку до референдуму про зміни до Конституції», - написала Ковалькова.

Вона зазначила, що у відповідь на насильство влади білоруси об'єдналися і відчули себе однією нацією.

«Ми не розділяємо людей на тих, хто розмовляє білоруською чи російською, православних та католиків, робітників та айтішників. Ми всі такі різні, але все одно єдині. Єдині в прагненні жити в незалежній, вільній та багатій Білорусі. Сьогодні ми всі відчули себе громадянами нашої країни, які взяли на себе відповідальність за долю», - додала Ковалькова, подякувавши всім, хто долучився до «Маршу нової Білорусі», який відбувся у неділю, 23 серпня.

Читайте також: У Мінську кількість учасників маршу зросла до 200 тисяч

Як повідомлялося, у Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. людей. До лікарень потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-