Лукашенко не втік з президентського палацу, а прилетів туди зі зброєю в руках

Лукашенко не втік з президентського палацу, а прилетів туди зі зброєю в руках

Відео
Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко не втік, як раніше повідомляли білоруські ЗМІ, зі своєї резиденції у Мінську - Палацу незалежності - а прилетів туди з автоматом і в бронежилеті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Telegram-канал Nexta.

«Диктатор у бронежилеті і зі зброєю в руках прилетів до свого палацу!», - йдеться у підписі до відео.

Нагадаємо, що в неділю ввечері над Палацом незалежності був помічений президентський гелікоптер, і в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Лукашенко, ймовірно, евакуюється зі своєї резиденції у той час, як до неї підходять учасники масової акції протесту.

Крім цього, на цьому ж каналі повідомляється, що силовики почали повністю перекривати центр Мінська і стягувати туди підкріплення.

Нагадаємо, що ввечері в неділю перед лицем масових протестів у Мінську білоруські силовики повністю перекрили вулицю біля президентського палацу Олександра Лукашенка.

У неділю, 23 серпня, в Мінську почалася масова акція «Марш нової Білорусі». Кількість учасників демонстрацій у центрі Мінська, за різними даними, оцінюється в 100 - 300 тисяч осіб.

Читайте також: Ситуацію у Білорусі не можна порівнювати з Революцією Гідності - Боррель

Начальник міліції Мінська заявив про підготовку провокацій і закликав демонстрантів «до розсудливості». Також попередження демонстрантам озвучив міністр оборони Білорусі. «У разі порушення порядку і спокою в цих місцях (біля меморіалів загиблим у Другій світовій війні - ред.) ви матимете справу вже не з міліцією, а з армією», - заявив він.

Читайте також: У Мінську кількість учасників маршу зросла до 200 тисяч

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про, щонайменше, п'ять загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-