Біля стели в Мінську помітили військових  зі зброєю

Біля стели в Мінську помітили військових зі зброєю

Фото
Укрінформ
Поруч із мінською стелою - Музейно-парковим комплексом «Перемога» - помічені військові зі зброєю.

Вони затримали, хоча і невдовзі відпустили, кореспондента TUT.by. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Telegram-канал TUT.by.

«Нашого кореспондента на стелі затримали військові. Після нарад упродовж декількох хвилин його відпустили з наказом не повертатися, тому що затримають остаточно. Таким чином ми дізналися, що право на затримання, крім міліції та інших відомств, тепер має ще й армія. В мирний час, не при режимі НС», - йдеться в повідомленні.

На каналі також розміщені і відповідні фотографії.

У неділю міністр оборони Республіки Білорусь опублікував попередження з загрозою демонстрантам, якщо ті мітингуватимуть біля меморіальної стели загиблим у Другій світовій війні. Він попередив протестувальників: «у разі порушення порядку і спокою в цих місцях матимете справу вже не з міліцією, а з армією».

Читайте також: У Білорусі протестувальники збираються на марш у багатьох містах

Як повідомлялося, 23 серпня в Мінську пройде великий недільний «Марш нової Білорусі».

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Влада стягнула в центр Мінська водомети й автозаки, на під'їзді до міста - ОМОН

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. чоловік. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про як мінімум п'ятро загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-