Уряд Франції не збільшуватиме податки задля відновлення економіки

Уряд Франції не збільшуватиме податки задля відновлення економіки

Укрінформ
Заради відновлення національної економіки, яка зазнала збитків через пандемію коронавірусу, французький уряд не буде збільшувати податки. 

Як передає Укрінформ, про це заявила міністр промисловості Франції Агнес Паньє-Рунахер в інтерв’ю сайту France Inter.

На думку Паньє-Рунахер, уряд Франції не йтиме шляхом попередників, як це було під час економічної кризи 2008 року.

"Якщо ми пам’ятаємо, реалізація плану стимулювання економіки 2008 року відбувалася за дещо інших обставин, це була справжня економічна криза, хоча й менша за масштабами впливу, ніж зараз. Однак тоді зростання було загальмовано збільшенням податків... Ми не будемо робити цієї помилки", - запевнила вона.

Читайте також: Франція готова допомогти Навальному і його родині – Макрон

Говорячи про можливе зростання рівня безробіття у Франції, міністр відзначила, що уряд країни відстежує ситуацію і запровадив механізм зайнятості, але наприкінці року очікується зростання рівня безробіття на кілька сотень тисяч осіб.

"Щодо скорочень та часткового безробіття, ми у Франції змінили своє ставлення, створивши механізм фінансування часткової довготривалої діяльності, якого у нас не було у 2008 році, тоді як у Німеччини він був, і тому вона відновилася швидше, ніж ми", - додала вона.

Читайте також: Франція вводить обов'язкове тестування на COVID-19 для приїжджих із 16 країн

Як повідомлялося, станом на серпень 2020 року рівень безробіття у Франції становить 7,1%, за даними Національного інституту статистичних та економічних досліджень, він дещо знизився у порівнянні з першим кварталом цього року. Фахівці інституту очікують, що падіння валового внутрішнього продукту Франції у 2020 році становитиме 9%, в уряді країни прогнозують зменшення ВВП на 11%.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-