Затриманих у Мінську журналістів Радіо Свобода депортують

Затриманих у Мінську журналістів Радіо Свобода депортують

Укрінформ
Журналістів російської служби Радіо Свобода Юлію Вишневецьку і Андрія Кисельова, затриманих в Мінську в п'ятницю, 21 серпня, депортують в Росію.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Радіо Свобода.

Сьогодні вдень журналісти російської служби Радіо Свобода Юлія Вишневецька і Андрій Кисельов були зупинені в Мінську для перевірки документів, після чого їх доставили в Партизанський РУВС міста. Через кілька годин білоруська влада винесла рішення депортувати журналістів - в супроводі представника російського консульства - назад в Росію.

Вишневецька і Кисельов - співробітники московського бюро Радіо Свобода. Перед їхнім від'їздом до Мінська редакція запросила в Міністерстві закордонних справ Республіки Білорусь офіційний дозвіл на акредитацію своїх співробітників для роботи на території країни.

Як повідомлялося в четвер, влада Білорусі заборонила в`їзд в країну прибулих в аеропорт Мінська телерепортерів Естонської телерадіомовної корпорації (ERR) Вахура Лаурі і Антона Алексєєва. Вони подавали заяву на акредитацію на домашній сторінці МЗС Білорусі, але на відміну від попередніх клопотань, розгляд цієї заяви сповільнився.

Читайте також: Лукашенко підтвердив роботу російських пропагандистів на ТБ у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, тривають протести проти їхніх офіційних результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. чоловік. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-