До суду від імені Тихановської подали скаргу про невизнання виборів у Білорусі

До суду від імені Тихановської подали скаргу про невизнання виборів у Білорусі

Укрінформ
Адвокат Максим Знак подав до Верховного суду Білорусі скаргу від імені Світлани Тихановської про визнання президентських виборів 9 серпня недійсними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TUT.by.

Повідомляється, що відповідь на цю скаргу має надійти протягом 5 днів. До скарги подано 25 великих папок з доказами порушень під час виборчої кампанії.

Раніше про те, що подаватимуться скарги до Верховного суду, заявили такі учасники президентських змагань, як Анна Канопацька і Андрій Дмитрієв. Сергій Черечень також говорив, що не вбачає підстав визнати підсумки виборів: «Нормальної електоральної процедури - законної і мирної - не відбулося. По всій країні надходять свідоцтва про численні порушення і про неможливість ознайомитися з реальними результатами голосування». Проте він зазначив, що допоки в країні немає судів з політичних питань, до Верховного суду він скаргу не подаватиме.

Як повідомлялося, 14 серпня ЦВК Республіки Білорусь оголосила остаточні результати виборів. За Лукашенко проголосували 80,1% (4 661 075 чоловік), за Тихановську - 10,1% (588 622 особи), за Дмитрієва - 1,21% (70 671 особа), за Канопацьку - 1,67% (97 489 людей), за Черечня - 1,14% (66 613 осіб). Проти всіх 0 4,59% (267 360 осіб).

Читайте також: Тихановська сказала, коли повернеться у Білорусь

Скарги на результати виборів, в тому числі від Тихановської, в ЦВК Білорусі відхилили.

Читайте також: Тихановська закликала робітників розширювати страйки

Після президентських виборів в Білорусі, що відбулися 9 серпня, тривають протести проти фальсифікації їхніх результатів. Силовики жорстоко придушували страйки, розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. чоловік. До лікарень потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про мінімум п'ятеро загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-