Тихановська закликала робітників розширювати страйки

Тихановська закликала робітників розширювати страйки

Відео
Укрінформ
Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська закликала робітників білоруських підприємств продовжувати страйки. 

Як передає Укрінформ, про це вона заявила у відеозверненні, опублікованому на Ютуб-каналі «Країна для життя».

«Ви - символ нової, вільної Білорусі... Ви залякали диктатуру, вона тремтить від страху перед вами, вашою силою та мужністю. Тому сьогодні ви відчуваєте величезний тиск, тому отримуєте погрози. Страйки загнали диктатуру в кут, поранили її в саме серце... Страйки - це абсолютно легальна і потужна зброя проти режиму. Вони це знають. І тому вас залякують», - акцентувала Тихановська.

Вона закликала робітників підприємств продовжити страйки.

«Майбутнє Білорусі, а значить, і майбутнє наших дітей залежить зараз від вашої єдності і вашої рішучості. Тому я прошу вас - продовжуйте і розширюйте страйки. Не звертайте уваги на залякування. Об'єднуйтеся. Ми змусимо владу, яка зачинилась у своїх палацах, почути наші голоси, які вона у нас вкрала», - наголосила вона.

Тихановська також нагадала, що мета опозиції проста - припинити насильство, звільнити політичних в'язнів, провести прозорі, вільні й чесні вибори.

Читайте також: Європа змушена вести перемовини з Путіним, бо Лукашенко відмовляється – Меркель

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, продовжуються протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10 1%.

Читайте також: BelarusWatch готує акції солідарності з білорусами в усьому світі

Силовики жорстко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про як мінімум п'ятеро загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-