Байден офіційно погодився балотуватися у президенти від демократів

Байден офіційно погодився балотуватися у президенти від демократів

Відео
Укрінформ
Колишній віцепрезидент США Джо Байден офіційно погодився стати єдиним кандидатом від Демократичної партії на виборах президента, пообіцявши об’єднати Америку. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Twitter.

Відповідне рішення Байден оголосив на з'їзді Демократичної партії, що цього року проходить онлайн. "Я з великою честю і смиренням погоджуюся балотуватися на посаду президента Сполучених Штатів Америки", - написав Байден.

Кандидат у президенти США від демократів заявив, що виведе країну з "епохи темряви" та об’єднає американців, пише The Hill.

«Чинний президент (Трамп - ред.) занадто довго маскує гнів американців. Занадто багато гніву, занадто багато поділу. Тут і зараз я даю вам слово: якщо ви довірите мені посаду президента, я буду спиратися на кращих з нас, а не на гірших. Я буду союзником світла, а не темряви», - заявив Байден під час свого виступу.

Байден пообіцяв, що на посаді президента служитиме «однаково старанно» всім американцям - як своїм прихильникам, так і тим, хто його не підтримує.

Читайте також: Експерт сказав, коли можуть змінитися відносини США з Німеччиною та Східною Європою

Під час виступу він розкритикував чинного главу держави Дональда Трампа за те, як той бореться з поширенням коронавірусу у США. За його словами, рівень здоров’я населення та економічні наслідки від вірусу погіршилися через некомпетентну відповідь Трампа та його команди.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Демократична партія США офіційно висунула своїм кандидатом на президентських виборах Джо Байдена, а Камалу Гарріс – кандидатом на посаду віцепрезидента США.

Наступного тижня у США відбудеться з'їзд Республіканської партії, ймовірно у віртуальному форматі, на якому офіційно висунуть кандидатуру Трампа.

Читайте також: Байден: США мають підтримати Світлану Тихановську

Вибори президента США призначені на 3 листопада. Переможець має стати до виконання обов’язків у січні 2021 року. Основними конкурентами на них вважаються демократ Джозеф Байден і Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

За даними соціологічного опитування служби SSRS, проведеного на замовлення телеканалу CNN, за Трампа готові віддати свої голоси 46% опитаних, за Байдена - 50% респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-